Hruškový koláč s drobenkou

Hruškový koláč s drobenkou

Kdo by nemiloval ovoce v jakékoliv podobě. No a když se k němu ještě přidá trochu cukru a másla spolu s jinými surovinami, máme o gastronomický zážitek postaráno a nemusíme ani vytáhnout paty z domu. Neváhejte kouknout také na hruškové koláče.

Ingredience:

Na drobenku:

  • 120 g neslaného másla
  • 120 g hladké mouky
  • 60 g krystalového cukru
  • 60 g třtinového cukru

Ovocný základ:

  • 20 g vody
  • 80 g třtinového cukru
  • 60 g neslaného másla
  • 4 zralé hrušky
  • 5 g čerstvého zázvoru (asi 2 cm)

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a pekáč vymažeme máslem.
  • Do misky dáme mouku, cukr, změklé máslo a prsty zpracujeme na drobné kousky.
  • Hotovou drobenku dáme do pekáčku, rozprostřeme a dáme na 15 minut zapéct, aby získala směs barvu.
  • Poté vyjmeme z trouby a dáme stranou.
  • Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem a za občasného míchání vaříme, až se utvoří sirup.
  • Snížíme teplotu a necháme sirup probublávat, aby se z něj udělal světlý karamel.
  • Přihodíme máslo, hrušky a zhruba 6 – 8 vaříme.
  • Přimícháme nastrouhaný zázvor, chvilku necháme vařit a hned odstavíme, nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a necháme vychladnout.
  • Na vychladlé ovoce nasypeme předpečenou drobenku a dáme do trouby zapéct na 10 minut.
  • Servírujeme teplé jen tak nebo vychlazené s vanilkovou zmrzlinou. Může být i čokoládová či skořicová.
Zapečený moučník s hruškami.
Zdroj: https://www.raymondblanc.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.