Hruškový koláč z listového těsta

Hruškový koláč z listového těsta

Tento koláč se báječně hodí k víkendové pohodě a odpočinku. S šálkem dobré kávy nebo čaje jistě přijde k chuti.

INGREDIENCE

  • listové těsto – viz. základní recept
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 g hnědého cukru
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 500 g hrušek, oloupaných a zbavených jádřinců
  • 1 lžička citrónové kůry
  • rozinky
  • 1 vanilkový cukr
  • hladká mouka na poprášení

POSTUP

  1. V míse smíchejte tvaroh, moučkový cukr, rozinky, citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce.
  2. Listové těsto rozválejte na pomoučeném válu do kulatého tvaru a přeneste ho do formy vyložené papírem na pečení.
  3. Těsto potřete tenkou vrstvou  připravené náplně
  4. Na ni rozložte hrušky pokrájené na tenké plátky tak, že se navzájem částečně překrývají
  5. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 25 minut dozlatova.
Hruškový koláč z listového těsta
Zdroj: eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.