Málokdo tuto pomazánku z cizrny a pasty tahini nezná. Vyzkoušejte náš recept na domácí hummus, který je rychlý a snadný, krémový a chutná tak skvěle a svěže!
Ingredience
- 1/3 šálku kvalitního tahini
- 2–4 lžíce studené vody nebo více, je-li třeba
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
- 3/4 čajové lžičky mořské soli
- 2 střední stroužky česneku, oloupané a lisované
- šťáva z 1 citronu (2–3 lžíce)
- 1 plechovka cizrny (cca 420 g), propláchnuté a scezené
- volitelné toppingy: olivový olej, nasekaná čerstvá petrželka, mletá paprika, opražené piniové oříšky
Postup
- Dejte do mixéru tahini, studenou vodu, olivový olej, římský kmín, sůl, česnek a citronovou šťávu.
- Rozmixujte na hladké pyré.
- Přidejte cizrnu.
- Rozmixujte opět do hladka.
- Pokud se vám bude zdát pyré příliš husté, přidejte další lžíci nebo dvě vody.
- Ochutnejte a dochuťte podle potřeby solí, římským kmínem nebo citronovou šťávou.
- Ihned podávejte ozdobené libovolným toppingem.
Inspirujte se dalšími skvělými recepty na cizrnové saláty plné vitamínů.