Hummus z pečené dýně

Hummus z pečené dýně
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Hummus z dýně je neuvěřitelně chutný a přitom zdravý. Vychutnejte si ho s vašimi oblíbenými krekry, toastovým či pita chlebem nebo zeleninou.

Ingredience

  • 500 g nakrájené čerstvé dýně bez slupky
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 hlava česneku, s odříznutou špičkou, aby se odkryly stroužky
  • 425 g cizrny, scezené (nechte si trochu tekutiny stranou)
  • 2-3 lžíce tahini
  • 1 polévková lžíce 100% javorového sirupu
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 čajová lžička soli
  • opečená dýňová semínka
  • olivový olej a trochu skořice k podávání
  • trochu skořice k podávání

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 230°C.
  2. V misce smíchejte dýni, lžíci oleje a kmín.
  3. Rozložte kousky dýně na pečící papír a přidejte česnek.
  4. Pečte po dobu 25-30 minut nebo dokud okraje dýně a česneku trochu nezčernají.
  5. Vložte dýni, česnek a cizrnu do kuchyňského robotu spolu s tahini, 4 lžícemi olivového oleje, javorovým sirupem, citronem a solí.
  6. Mixujte do hladka a podle potřeby přidejte další olivový olej.
  7. Přidejte více tahini, javorového sirupu a soli podle chuti.
  8. Pokud chcete krémovější hummus, přidejte část vyhrazené kapaliny z cizrny a promíchejte.
  9. Nandejte do servírovací misky, pokapejte trochou olivového oleje, posypte dýňovými semínky a přidejte trochu skořice.
  10. Podávejte s krekry, toastovým či pita chlebem nebo zeleninou.
Dýňový hummus servírovaný v misce zasypaný dýňovými semínky.
www.daringgourmet.com

Ochutnejte naše luxusní recepty na dýňové rizoto 6x jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.