Husí játra foie gras

Husí játra foie gras
Příprava: 5 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

Recept je součástí kulturního a gastronomického dědictví Francie. 

Připravte si tuto specialitu a ohromte své hosty!

Ingredience

  • 500 g husích jater (jako alternativu lze připravit také kachní játra foie gras)
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžíce sladkého bílého vína dle vlastní chuti

Postup

  • Ve víně rozpusťte sůl a poté přimíchejte pepř. 
  • Touto směsí zalijte játra z husy a nechte stát v lednici 12 hodin.
  • Předehřejte troubu na 120 °C a umístěte do ní, vodou naplněnou, nádobu. 
  • Marinované kousky foie gras zabalte do misky na paštiku a zakryjte alobalem. 
  • Formu vložte do nádoby s vodou, která je už v troubě a pečte 50 minut, při teplotě 120 °C. 
  • Hotovou paštiku nechte vychladnout, odstraňte z ní přebytečný tuk a vložte na 24 hodin do lednice. 
  • Takto připravený pokrm vám v lednici vydrží až 5 dní, pokud jej uzavřete do vzduchotěsné nádoby.
Pečivo s játry foie gras, podávané s brusinkami.
zdroj: 196flavors.com

Že ještě nemáte domácí gril na elektřinu? Vybrat vám jej pomůžou naše recenze elektrických grilů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.