Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Lák:
- dva díly vody
- 1 díl octa
- sůl
- 150 g kořenové zeleniny
- cibule
Koření:
- bobkový list
- snítka tymiánu
- nové koření
- pepř
Omáčka:
- 0,25 smetany
- 1 lžíce mouky
- 10 g másla
Postup receptu
- Husí prsa sejmeme z kosti, prošpikujeme a natlačíme do porcelánového hrnku tak, aby maso vyplnilo je 3/4 hrnku
- Maso zalijeme lákem, jen co by bylo potopeno, zatížíme a necháme je den nebo dva dny odležet
- Pak maso vyndáme a dáme péci na přecezenou zeleninu, k níž jsme přidali kousek másla
- Podléváme lákem
- Měkké maso vyndáme, zeleninu prolisujeme, šťávu procedíme a zahustíme kyselou smetanou a moukou
- K huse podáváme knedlík někdo i rád vařený brambor