Luštěniny a zelenina jsou základním kamenem indické kuchyně. Stejně jako tato tradiční polévka z červené čočky se zázvorem. Zabydlí se i u Vás doma?
Ingredience
- 150 g červené čočky
- 2 červené cibule
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 3 mrkve
- 1 brambora
- 1 l zeleninového vývaru/ vody + 1 kostka zeleninového bujónu
- 2 stroužky česneku
- 2 plátky zázvoru
- malá plechovka rajčatového protlaku
- 3 PL olivového oleje
- 1 PL kari koření
- sůl, pepř
- koriandr na ozdobu
Postup
- V hrnci s rozpáleným olejem opečte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájenou mrkev a stonky celeru a orestujte.
- Zasypte kořením, nadrobno nasekaným česnekem a zázvorem.
- Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
- Zalijte vývarem nebo vodou s bujónem.
- Do polévky přisypte nakrájené brambory a čočku.
- Vařte dokud brambory nezměknou.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte ozdobené čerstvým koriandrem.