Indická polévka z červené čočky

Indická polévka z červené čočky
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Luštěniny a zelenina jsou základním kamenem indické kuchyně. Stejně jako tato tradiční polévka z červené čočky se zázvorem. Zabydlí se i u Vás doma?

Ingredience

  • 150 g červené čočky
  • 2 červené cibule
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 3 mrkve
  • 1 brambora
  • 1 l zeleninového vývaru/ vody + 1 kostka zeleninového bujónu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plátky zázvoru
  • malá plechovka rajčatového protlaku
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 PL kari koření
  • sůl, pepř
  • koriandr na ozdobu

Postup

  1. V hrnci s rozpáleným olejem opečte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a stonky celeru a orestujte.
  3. Zasypte kořením, nadrobno nasekaným česnekem a zázvorem.
  4. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
  5. Zalijte vývarem nebo vodou s bujónem.
  6. Do polévky přisypte nakrájené brambory a čočku.
  7. Vařte dokud brambory nezměknou.
  8. Dochuťte solí a pepřem.
  9. Servírujte ozdobené čerstvým koriandrem.
čočková polévka v miskách
Zdroj: detoxinista.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.