Indická smažená vajíčka

Indická smažená vajíčka
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Míchaná vejce na indický způsob, známá jako Akoori, jsou skvělé třeba na víkendový brunch. Podávejte je s opečenou bagetou s máslem a rozhodně si pochutnáte!

Ingredience

  • 4 lžíce másla
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 velká zelená chilli paprička, jemně nasekaná
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 středně velká rajčata, nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce koriandru, jemně nasekaného, ​​plus další na ozdobu
  • 8 velkých vajec, rozšlehaných
  • sůl, podle chuti

Postup

  1. Máslo rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na střední teplotě.
  2. Smažte cibuli, dokud nezhnědne, asi 5-7 minut.
  3. Přidejte česnek, chilli a římský kmín a minutu opékejte, dokud se koření nerozvoní, poté přidejte rajčata a opékejte, dokud se většina vlhkosti neodpaří.
  4. Snižte plamen na minimum.
  5. Vmíchejte koriandr, poté nalijte do pánve rozšlehaná vejce a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  6. Smažte pomalu za častého míchání, dokud nejsou vejce měkká, ale tuhá, a dochuťte solí.
  7. Ihned podávejte na pečivu namazaném máslem a ozdobte dalším koriandrem.
Vaječina na indický způsob servírovaná na talíři s opečeným chlebem.
www.foodrepublic.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.