Míchaná vejce na indický způsob, známá jako Akoori, jsou skvělé třeba na víkendový brunch. Podávejte je s opečenou bagetou s máslem a rozhodně si pochutnáte!
Ingredience
- 4 lžíce másla
- 1 velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 velká zelená chilli paprička, jemně nasekaná
- 1 lžička římského kmínu
- 2 středně velká rajčata, nakrájená nadrobno
- 3 lžíce koriandru, jemně nasekaného, plus další na ozdobu
- 8 velkých vajec, rozšlehaných
- sůl, podle chuti
Postup
- Máslo rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na střední teplotě.
- Smažte cibuli, dokud nezhnědne, asi 5-7 minut.
- Přidejte česnek, chilli a římský kmín a minutu opékejte, dokud se koření nerozvoní, poté přidejte rajčata a opékejte, dokud se většina vlhkosti neodpaří.
- Snižte plamen na minimum.
- Vmíchejte koriandr, poté nalijte do pánve rozšlehaná vejce a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Smažte pomalu za častého míchání, dokud nejsou vejce měkká, ale tuhá, a dochuťte solí.
- Ihned podávejte na pečivu namazaném máslem a ozdobte dalším koriandrem.