Indické kari s cizrnou Chana Masala 

Indické kari s cizrnou Chana Masala 
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Chtěli byste ochutnat kari na indický způsob? Vyzkoušejte tento recept na cizrnové kari s garam masalou, pravým indickým kořením. Je to velice jednoduché a pochutnají si na něm i vegani a vegetariáni.

INGREDIENCE

  • 4 hrnky uvařené nebo zavařené cizrny
  • 1 střední cibule
  • 2 střední rajčata
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 lžíce česnekové pasty
  • 1 lžička zázvorové pasty
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky kurkumy
  • ¼ hrnku koriandru (čerstvého a nasekaného)
  • sůl dle chuti
  • indické koření garam masala 

POSTUP

  • Na pánvičce si rozehřejte olej, přidejte kmín, na kostičky nakrájenou cibuli, zázvor a česnek.
  • Přidejte sůl a restujte na středním ohni.
  • Pokud se zázvor nebo česnek začne připalovat, přidejte 1 nebo 2 lžičky vody.
  • Až cibulka zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, papriku, kajenský pepř, kurkumu a indické koření.
  • Vařte, dokud se šťáva z rajčat neodpaří, občas promíchejte.
  • Přidejte cizrnu a sůl, promíchejte a podlejte dvěma hrnky vody.
  • Přiveďte kari k varu, a poté vařte ještě 10 minut na mírném ohni.
  • Dle potřeby dochuťte, přidejte nasekaný koriandr.
  • Servírujte s rýží.
Luštěninové kari servírované na talířích s čerstvými listy salátu.
www.flickr.com

Máme pro vás i další lahodné cizrnové recepty v 9 variantách. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.