Chtěli byste ochutnat kari na indický způsob? Vyzkoušejte tento recept na cizrnové kari s garam masalou, pravým indickým kořením. Je to velice jednoduché a pochutnají si na něm i vegani a vegetariáni.
INGREDIENCE
- 4 hrnky uvařené nebo zavařené cizrny
- 1 střední cibule
- 2 střední rajčata
- 1 lžička rostlinného oleje
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 lžíce česnekové pasty
- 1 lžička zázvorové pasty
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky kajenského pepře
- ½ lžičky kurkumy
- ¼ hrnku koriandru (čerstvého a nasekaného)
- sůl dle chuti
- indické koření garam masala
POSTUP
- Na pánvičce si rozehřejte olej, přidejte kmín, na kostičky nakrájenou cibuli, zázvor a česnek.
- Přidejte sůl a restujte na středním ohni.
- Pokud se zázvor nebo česnek začne připalovat, přidejte 1 nebo 2 lžičky vody.
- Až cibulka zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, papriku, kajenský pepř, kurkumu a indické koření.
- Vařte, dokud se šťáva z rajčat neodpaří, občas promíchejte.
- Přidejte cizrnu a sůl, promíchejte a podlejte dvěma hrnky vody.
- Přiveďte kari k varu, a poté vařte ještě 10 minut na mírném ohni.
- Dle potřeby dochuťte, přidejte nasekaný koriandr.
- Servírujte s rýží.
Máme pro vás i další lahodné cizrnové recepty v 9 variantách. Inspirujte se!