Tento recept, co se týče surovin, obsahuje namísto smetany právě kokosové mléko, které dodá pokrmu lahodný kokosový nádech.
Ingredience
- 400-500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2-3 lžičky kari
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce pasty z červeného kari (podle chuti)
- 1 červená paprika
- sůl a pepř
- 2 lžičky nasekaného koriandru
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1-2 lžíce třtinového cukru
- rýže
Postup
- Cibuli nakrájejte na kostičky, nasekejte česnek, červenou papriku nakrájejte na proužky.
- Zahřejte 2 lžíce kokosového oleje ve velké hluboké pánvi na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a smažte ji 3-5 minut dozlatova. Přidejte česnek a posypte zázvorem.
- Vše promíchejte, snižte teplotu a přidejte kari prášek, červenou kari pastu a nasekaný koriandr. Vařte 2-3 minuty.
- Zvyšte teplotu na středně vysokou teplotu, přidejte zbývající 1 lžíci kokosového oleje a nakrájenou červenou papriku.
- Míchejte 1-2 minuty a poté přidejte kousky kuřete, posypte solí a pepřem podle chuti.
- Vařte za častého míchání asi 4 až 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko, limetkovou šťávu a přidejte třtinový cukr. Vařte dalších 3-5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte s rýží a posypané koriandrem.
Pro milovníky rizota jsme také připravili tyto jednoduché recepty na tradiční i netradiční rizoto.