Indické masové kuličky s mandlemi

Indické masové kuličky s mandlemi
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg mletého masa
  • 2 cibule
  • 1 houska
  • 1 vejce
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • půl lžičky kari koření
  • čtvrt lžičky (i méně) chilli koření
  • sůl
  • 1-2 lžíce solamylu
  • olej
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dl vývaru nebo vody
  • 2 dl smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • cca 5 dkg oloupaných mandlí.

Postup receptu

  1. Housku nakrájíme, zvlhčíme vodou a rozmělníme
  2. Do mísy k mletému masu přidáme rozmělněnou housku, vejce, nakrájenou cibuli, jogurt a solamyl
  3. Přidáme i sůl, kari a chilli koření a dobře promícháme
  4. Ze směsi pak vytvoříme kuličky a opečeme je v horkém oleji
  5. Kuličky vyjmeme a ve výpeku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme kari a orestujeme je
  6. Pak zalijeme vývarem, rozvaříme, vložíme kuličky a dusíme je asi čtvrt hodiny
  7. Pak je vyjmeme a do omáčky vmícháme smetanu rozšlehanou s 1 lžící hladké mouky a krátce povaříme
  8. Mezitím spaříme mandle, oloupeme je a posekáme
  9. Pak je vsypeme do omáčky, přidáme kuličky a prohřejeme
  10. Omáčku dochutíme solí a chilli kořením
  11. Příloha: dušená rýže, těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.