Rychlý a snadný recept na vepřové kari na indický způsob s kokosovým mlékem je naprostá bomba, kterou navíc zvládnete připravit i během náročného pracovního týdne!
Co budete potřebovat
- 500 g vepřové panenky nakrájené na kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
- 2,5 cm kus čerstvého zázvoru, nakrájený
- 3 stroužky nasekaného česneku
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky žlutého kari
- ½ – 1 lžička chilli prášku
- 1 cuketa, rozkrojená podélně a nakrájená na půlměsíčky
- zrna ze 2 baby kukuřic
Na omáčku:
- 1 lžíce hladkého arašídového másla
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžička chilli vloček (volitelně)
K podávání:
- 3 lžíce nasekaných pražených arašídů
- ½ svazku čerstvé bazalky
- ½ svazku čerstvého nasekaného koriandru
- 1 limetka nakrájená na měsíčky
Postup
- Nakrájejte si cuketu a připravte si kukuřici.
- Dejte stranou.
- V míse smíchejte mletou kurkumu, žluté kari a chilli a nakrájejte cibuli.
- Vepřovou panenku nakrájejte na kostičky velikosti sousta a dejte stranou, zatímco na litinové nebo nepřilnavé pánvi rozehřejete trochu olivového oleje.
- Vepřové kousky osmahněte na středním plameni.
- Jakmile je maso ze všech stran opečené dozlatova, přidejte cibuli, zázvor a česnek.
- Restujte, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí a dokud se česnek a zázvor nerozvoní (asi 5-6 minut).
- Cuketu a kukuřici přidejte do pánve spolu s kořením a dobře promíchejte.
- Do pánve přilijte kokosové mléko a přidejte arašídové máslo a sójovou omáčku.
- Dobře šlehejte, dokud se vše nespojí.
- V případě potřeby přidejte chilli vločky.
- Vepřové kari podávejte s rýží posypané nasekanými arašídy a čerstvou nasekanou bazalkou a koriandrem.
- Volitelně můžete přikusovat i indický naan.
- Nechte si chutnat!