Indický pokrm ovoněný kokosovým mlékem, které ho udělá ještě více krémovým a chutnějším. Nebojte se této lahodné kombinace, opravdu to za tu chuť stojí.
Co budeme potřebovat
- Lžíce kokosového oleje
- 600 g cibule (nakrájené na kostičky)
- 4 stroužky česneku (prolisovaný)
- Lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
- Lžička kurkumy
- ½ lžičky koriandru
- ½ lžičky pepře
- lžička soli
- ½ lžičky červené papriky
- 380 g červené čočky(nevařené)
- Plechovka kokosového mléka
- 3 hrnečky zeleninového vývaru
- Hrst čerstvého koriandru
- 400 g vařené jasmínové rýže
Postup
- Pánev si na střední teplotu rozehřejme na sporáku, přidáme kokosový olej
- Když se olej roztaví přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor
- Mícháme, dokud ingredience nezměknou
- Poté přidáváme koření, kokosové mléko, čočku a vývar
- Zvýšíme teplotu, aby se směs začala mírně vařit
- Když směs začne lehce probublávat, tak jí necháme po dobu 25-30 minut odkryté vařit
- Vaříme tak dlouho, dokud čočka nezměkne a dhal nezhoustne
- Poté sundaváme z plotny
- Dhal podáváme s čerstvým koriandrem, rýží nebo samotný