Indický dhal s kokosovým mlékem

Indický dhal s kokosovým mlékem

Indický pokrm ovoněný kokosovým mlékem, které ho udělá ještě více krémovým a chutnějším. Nebojte se této lahodné kombinace, opravdu to za tu chuť stojí.

Co budeme potřebovat

  • Lžíce kokosového oleje
  • 600 g cibule (nakrájené na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (prolisovaný)
  • Lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
  • Lžička kurkumy
  • ½ lžičky koriandru
  • ½ lžičky pepře
  • lžička soli
  • ½ lžičky červené papriky
  • 380 g červené čočky(nevařené)
  • Plechovka kokosového mléka
  • 3 hrnečky zeleninového vývaru
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 400 g vařené jasmínové rýže

Postup

  • Pánev si na střední teplotu rozehřejme na sporáku, přidáme kokosový olej
  • Když se olej roztaví přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor
  • Mícháme, dokud ingredience nezměknou
  • Poté přidáváme koření, kokosové mléko, čočku a vývar
  • Zvýšíme teplotu, aby se směs začala mírně vařit
  • Když směs začne lehce probublávat, tak jí necháme po dobu 25-30 minut odkryté vařit
  • Vaříme tak dlouho, dokud čočka nezměkne a dhal nezhoustne
  • Poté sundaváme z plotny
  • Dhal podáváme s čerstvým koriandrem, rýží nebo samotný
Krémový indický pokrm s kokosovým mlékem a chlebem.
Zdroj: thenourishednaturally.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.