Indický mrkvový pudink

Indický mrkvový pudink

Toto rychlé sladké jídlo pocházející z Indie se ve většině případů připravuje během zimního období. To samozřejmě neznamená, že si ho nemůžeme vychutnat třeba na jaře.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce Ghí
  • 4 velké mrkve
  • 1 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 lžičky kardamomu
  • 5 lžic třtinového cukru
  • 1/2 hrnku nasekaných neslaných kešu oříšků
  • 1 lžíce sekaných pistácií na ozdobu

Postup:

  • Mrkve očistíme a nastrouháme, ať už ručně nebo na elektrickém struhadle.
  • Na středním ohni zahřejeme pánev Wok a jakmile je horká, dáme do ní 1 lžíci Ghí.
  • Vhodíme mrkev a za stálého míchání smažíme cca 8 minut, až dokud mrkev nezmění barvu.
  • Přilijeme mléko a necháme vařit dalších 7 minut, aby se mléko vstřebalo. Nesmíme zapomenout stále míchat.
  • Když se veškeré mléko vstřebá, přidáme cukr a druhou lžíci Ghí. Mícháme dál po dobu 6 minut.
  • Nepřestáváme míchat a postupně přihodíme kardamomový prášek a kešu ořechy.
  • Vaříme ještě další 3 – 4 minuty a stále mícháme. Pak už stačí jen servírovat ozdobené pistáciemi.

Tip: Pokud chceme mrkev trochu oživit, přidáme ještě mandle, rozinky, pekanové ořechy a sušené ovoce podle chuti.

Indický dezert z pudinku a mrkve.
Zdroj: https://www.honeywhatscooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.