Toto rychlé sladké jídlo pocházející z Indie se ve většině případů připravuje během zimního období. To samozřejmě neznamená, že si ho nemůžeme vychutnat třeba na jaře.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce Ghí
- 4 velké mrkve
- 1 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 1/2 lžičky kardamomu
- 5 lžic třtinového cukru
- 1/2 hrnku nasekaných neslaných kešu oříšků
- 1 lžíce sekaných pistácií na ozdobu
Postup:
- Mrkve očistíme a nastrouháme, ať už ručně nebo na elektrickém struhadle.
- Na středním ohni zahřejeme pánev Wok a jakmile je horká, dáme do ní 1 lžíci Ghí.
- Vhodíme mrkev a za stálého míchání smažíme cca 8 minut, až dokud mrkev nezmění barvu.
- Přilijeme mléko a necháme vařit dalších 7 minut, aby se mléko vstřebalo. Nesmíme zapomenout stále míchat.
- Když se veškeré mléko vstřebá, přidáme cukr a druhou lžíci Ghí. Mícháme dál po dobu 6 minut.
- Nepřestáváme míchat a postupně přihodíme kardamomový prášek a kešu ořechy.
- Vaříme ještě další 3 – 4 minuty a stále mícháme. Pak už stačí jen servírovat ozdobené pistáciemi.
Tip: Pokud chceme mrkev trochu oživit, přidáme ještě mandle, rozinky, pekanové ořechy a sušené ovoce podle chuti.