Tento domácí recept je opravdu jednoduchý a lahodný. Výsledkem je perfektní recept na domácí Baileys s perfektní na chutí a texturou!
Co budeme potřebovat
- 480 ml husté smetany ke šlehání
- Lžičku kakaa
- 250 ml irské whisky
- Lžička instantní kávy
- 180 g medu
- Lžičku vanilkového extraktu
Postup
- V hrnci smícháme smetanu s instantní kávou, kakaovým práškem a vanilkou
- Smetanu si zahřejeme na střední teplotu
- Podle potřeby regulujeme teplotu, aby se smetana na této teplotě mohla zahřívat po dobu 20 minut za častého míchání, dokud se nezačne vařit
- Barva krému bude, díky kakau a kávě tmavnout
- Po 20 minutách zahřívání a vaření smetanu stáhněte z plotny
- Smetanu přecedíme přes jemné sítko
- Do scezené smetany vmícháme med
- Poté vmícháme irskou whisky
- Irský krém občas zamícháme, ale jinak krém necháme nezakrytý chladnout na kuchyňské lince
- Po vychladnutí Baileys přelijeme do uzavřené nádoby
- V ledničce irský krém uchováváme, dokud ho nebudete chtít konzumovat
Domácí irský krémový likér by měl být spotřebován do 2 měsíců. Pokud ho do té doby nepoužijete, doporučujeme ho zmrazit a vyrobit si chutnou domácí zmrzlinu. Takhle vydrží o něco déle a vy si tento recept na domácí Baileys můžete o něco déle vychutnat!