Irský krém bez kondenzovaného mléka

Irský krém bez kondenzovaného mléka

Tento domácí recept je opravdu jednoduchý a lahodný. Výsledkem je perfektní recept na domácí Baileys s perfektní na chutí a texturou!

Co budeme potřebovat

  1. 480 ml husté smetany ke šlehání
  2. Lžičku kakaa
  3. 250 ml irské whisky
  4. Lžička instantní kávy
  5. 180 g medu
  6. Lžičku vanilkového extraktu

Postup

  1. V hrnci smícháme smetanu s instantní kávou, kakaovým práškem a vanilkou
  2. Smetanu si zahřejeme na střední teplotu
  3. Podle potřeby regulujeme teplotu, aby se smetana na této teplotě mohla zahřívat po dobu 20 minut za častého míchání, dokud se nezačne vařit
  4. Barva krému bude, díky kakau a kávě tmavnout
  5. Po 20 minutách zahřívání a vaření smetanu stáhněte z plotny
  6. Smetanu přecedíme přes jemné sítko
  7. Do scezené smetany vmícháme med
  8. Poté vmícháme irskou whisky
  9. Irský krém občas zamícháme, ale jinak krém necháme nezakrytý chladnout na kuchyňské lince
  10. Po vychladnutí Baileys přelijeme do uzavřené nádoby
  11. V ledničce irský krém uchováváme, dokud ho nebudete chtít konzumovat

Domácí irský krémový likér by měl být spotřebován do 2 měsíců. Pokud ho do té doby nepoužijete, doporučujeme ho zmrazit a vyrobit si chutnou domácí zmrzlinu. Takhle vydrží o něco déle a vy si tento recept na domácí Baileys můžete o něco déle vychutnat!

Irský likér bez salka z kokosového mléka a medu.
Zdroj: thecookierookie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.