Dortíčky pochází z Rakouska a patří mezi ty velmi tradiční a oblíbené recepty!
Vyzkoušejte naše tipy a pochopíte, proč je někdy nazýváno královským cukrovím!
Krém na išelské cukroví
Pravý krém na išelské cukroví vznikne spojením vanilkového a pařížského krému. Ač to vypadá složitě, příprava není vůbec náročná a ingredience máte také určitě doma. Pojďte to zkusit!
Co budeme potřebovat
Na vanilkový krém
- ½ l mléka
- 100 g krystalového cukru
- 2 žloutky
- 60 g másla
- 50 g vanilkového pudinkového prášku
Na pařížský krém
- ¼ l smetany ke šlehání
- 125 g krystalového cukru
- 75 g másla
- 225 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
Postup
- Začněte přípravou vanilkového krému. Nejprve přiveďte k varu ⅔ mléka s cukrem.
- Zbývající mléko smíchejte se žloutky a pudinkovým práškem.
- Směs přelijte do vařícího mléka a stálým míchání vytvořte krém a stáhněte z ohně.
- Ještě horký krém překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořit škraloup.
- Dejte do lednice a chlaďte přes noc.
- Nyní připravte pařížský krém. Smetanu ke šlehání, krystalový cukr a máslo přiveďte k varu. Postupně do této směsi nalámejte čokoládu a občas promíchejte.
- Po rozpuštění stáhněte z ohně a dejte vychladit, ideálně přes noc.
- Zbývá oba krémy spojit.
- Vanilkový krém metličkou promíchejte do hladka.
- Vychlazený pařížský krém mírně nahřejte a vyšlehejte. Poté opatrně promíchejte s vanilkovým krémem.
- Poté už může naplnit zdobicí cukrářský sáček a pustit se do plnění cukroví.
Nenechte se odradit na první pohled složitě vypadající přípravou. Výsledek stojí za to!
Tento recept se Vám bude hodit i na jiné příležitosti během roku. Oba krémy – pařížský i čokoládový můžete použít zvlášť do lehkých dortů, lineckých košíčků, rolád apod.