Išelské cukroví jako od babičky

Išelské cukroví jako od babičky

Pamatujete si na tu vůni, která se linula z kuchyně v předvánočním čase, když je babička pekla? Pojďte si s naším receptem na išelské vánoční dortíčky, tu vůni a chuť připomenout!

Co budeme potřebovat

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 180 g másla či margarínu
  • špetka soli
  • 200 g meruňkové marmelády
  • 200 g hořké čokolády
  • 40 g nasekaných pistácií

Postup

  • Přidejte máslo nakrájené na kousky a postupně zpracujte v hladké těsto.
  • Hotové těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu vychladit do lednice.
  • Vál posypte trochou mouky a těsto vyválejte v tenký plát.
  • Z plátu vykrajujte kolečka a pečte v předehřáté troubě na 175 °C zhruba 10 minut.
  • Poté nechte zchladnout.
  • Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a polovinu upečených koleček v ní namáčejte a zdobte pistáciemi.
  • Nyní zbývá už jen slepit s kolečky bez čokolády, a to lžičkou meruňkové marmelády.

Křehké išelské cukroví můžete naplnit spolu s marmeládou i krémem. Recept najdete u ostatních receptů na této stránce anebo na konci článku.
Pokud, ale hledáte jednodušší variantu vánočního cukroví připravte si tyto kokosové kuličky s tyčinkou Margot! Nezklamou vás!

Křehké dortíčky s bílou čokoládou a pistáciemi.
Zdroj: streetkitchen.hu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.