Vločky se mohou kombinovat s celou řadou zeleniny, v tomto receptu například s květákem, kapustou či pórkem. Každá zelenina navíc, dodá polévce trošku jinou chuť.
Ingredience:
- 1/4 šálku ovesných vloček
- 6 šálků zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 1 pórek
- 3 stroužky česneku
- 8 žampionů
- 3 mrkve
- 2 brambory
- 2 šálky růžiček květáku
- 1 šálek jemně nasekané kapusty
- 1 bobkový list
- 3 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a pórek, přibližně 5-6 minut.
- Přidejte česnek a na plátky nakrájené žampiony, vařte další 2 až 3 minuty.
- Přidejte nakrájenou mrkev a restujte ji 1 až 2 minuty.
- Poté vše zalijte 6 šálky vývaru.
- Přidejte nakrájené brambory, květák a bobkový list.
- Přiveďte směs k varu.
- Hrnec přiklopte pokličkou a na mírném ohni přibližně hodinu hodiny.
- Poté vmíchejte ovesné vločky a kapustu a pokračujte ve vaření 10 až 15 minut.
- Dochuťte několika špetkami soli a podávejte s čerstvě mletým černým pepřem.