Islandská vločková polévka

Islandská vločková polévka

Vločky se mohou kombinovat s celou řadou zeleniny, v tomto receptu například s květákem, kapustou či pórkem. Každá zelenina navíc, dodá polévce trošku jinou chuť.

Ingredience:

  • 1/4 šálku ovesných vloček
  • 6 šálků zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 8 žampionů
  • 3 mrkve
  • 2 brambory
  • 2 šálky růžiček květáku
  • 1 šálek jemně nasekané kapusty
  • 1 bobkový list
  • 3 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a pórek, přibližně 5-6 minut.
  2. Přidejte česnek a na plátky nakrájené žampiony, vařte další 2 až 3 minuty.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev a restujte ji 1 až 2 minuty.
  4. Poté vše zalijte 6 šálky vývaru.
  5. Přidejte nakrájené brambory, květák a bobkový list.
  6. Přiveďte směs k varu.
  7. Hrnec přiklopte pokličkou a na mírném ohni přibližně hodinu hodiny.
  8. Poté vmíchejte ovesné vločky a kapustu a pokračujte ve vaření 10 až 15 minut.
  9. Dochuťte několika špetkami soli a podávejte s čerstvě mletým černým pepřem.
Islandká varianta polévky připravované z ovesných vloček.
zdroj: saltandwind.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.