V některých regionech Sicílie je typické přidat ke směsi zeleniny také kousky ryb, velmi oblíbený je mečoun.
Ingredience
- 600 g mečouna (filety)
- 350 g lilku
- 200 g cherry rajčat
- 50 g černých oliv
- 1 řepíkatý celer
- 1/4 cibule
- 50 ml bílého octa
- 1 PL cukru
- bazalka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Omytý lilek nakrájejte na kousky o velikosti přibližně 2 cm.
- Očistěte cibuli a celer a nakrájejte je nadrobno.
- Cherry rajčata omyjte a rozkrojte na poloviny.
- Z plátků mečouna odstraňte kůži a nakrájejte je na kousky o velikosti přibližně 2 cm.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte lilky osolte a osmažte je dozlatova.
- Lilky vyjměte a dejte odkapat na papírovou utěrku.
- Ve stejné pánvi na oleji zesklovaťte cibuli a celer.
- Přidejte kostičky mečouna a na prudkém plameni ho 2 až 3 minuty restujte.
- Následně přidejte rajčata, snižte plamen a za občasného míchání vařte 6 až 8 minut.
- Když jsou rajčata měkká, přidejte lilek a olivy.
- Promíchejte, nechte odpařit tekutinu a poté přidejte směs octa a cukru.
- Nechte přejít varem, vypněte a na závěr přidejte několik lístků bazalky.