Italská caponata s kousky mečouna

Italská caponata s kousky mečouna
Příprava: 45 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

V některých regionech Sicílie je typické přidat ke směsi zeleniny také kousky ryb, velmi oblíbený je mečoun.

Ingredience

  • 600 g mečouna (filety)
  • 350 g lilku
  • 200 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 1 řepíkatý celer
  • 1/4 cibule
  • 50 ml bílého octa
  • 1 PL cukru
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Omytý lilek nakrájejte na kousky o velikosti přibližně 2 cm.
  • Očistěte cibuli a celer a nakrájejte je nadrobno.
  • Cherry rajčata omyjte a rozkrojte na poloviny.
  • Z plátků mečouna odstraňte kůži a nakrájejte je na kousky o velikosti přibližně 2 cm.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte lilky osolte a osmažte je dozlatova.
  • Lilky vyjměte a dejte odkapat na papírovou utěrku.
  • Ve stejné pánvi na oleji zesklovaťte cibuli a celer.
  • Přidejte kostičky mečouna a na prudkém plameni ho 2 až 3 minuty restujte.
  • Následně přidejte rajčata, snižte plamen a za občasného míchání vařte 6 až 8 minut.
  • Když jsou rajčata měkká, přidejte lilek a olivy.
  • Promíchejte, nechte odpařit tekutinu a poté přidejte směs octa a cukru.
  • Nechte přejít varem, vypněte a na závěr přidejte několik lístků bazalky.
Miska s italským zeleninovým pokrmem a mečounem.
zdroj: misya.info

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.