Tato výborná polévka má původ v Itálii a jsme si jistí že si ji oblíbíte i vy. Polévka je veganská, bezlepková a navíc plná chutí a velmi vydatná.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 malá cibule
- 4 šálky kapusty
- 2 středně velké mrkve
- 2 šálky hub
- 2 stroužku česneku
- 6 šálků vývaru
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 balení gnocchi
- 1 lžička italských bylinek
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci rozpálíme olej.
- Přidáme cibuli, mrkve a opékáme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájené houby, prolisovaný česnek a mícháme další 4 minuty.
- Přidáme sůl, pepř, bylinky a zalijeme vývarem.
- Jakmile se nám polévka začne vařit tak přidáme plechovku rajčat a nakrájenou kapustu a vaříme dokud nám veškerá zelenina nezměkne.
- Mezitím si na pánvi rozpálíme trochu oleje a opékáme gnocchi dokud nebudou mít zlatavou barvu. Takto připravené gnocchi přidáme do hotové polévky těsně před podáváním. Gnocchi můžete koupit hotové a nebo si můžete připravit vlastní z brambor.