Italská kapustová polévka

Italská kapustová polévka

Tato výborná polévka má původ v Itálii a jsme si jistí že si ji oblíbíte i vy. Polévka je veganská, bezlepková a navíc plná chutí a velmi vydatná.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • 4 šálky kapusty
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 šálky hub
  • 2 stroužku česneku
  • 6 šálků vývaru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 balení gnocchi
  • 1 lžička italských bylinek
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci rozpálíme olej.
  2. Přidáme cibuli, mrkve a opékáme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájené houby, prolisovaný česnek a mícháme další 4 minuty.
  3. Přidáme sůl, pepř, bylinky a zalijeme vývarem.
  4. Jakmile se nám polévka začne vařit tak přidáme plechovku rajčat a nakrájenou kapustu a vaříme dokud nám veškerá zelenina nezměkne.
  5. Mezitím si na pánvi rozpálíme trochu oleje a opékáme gnocchi  dokud nebudou mít zlatavou barvu. Takto připravené gnocchi přidáme do hotové polévky těsně před podáváním. Gnocchi můžete koupit hotové a nebo si můžete připravit vlastní z brambor. 
zeleninová polévka s gnocchi s houbami, rajčaty a mrkví v bílé misce se lžičkou
zdroj: eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.