S tímto receptem si přijdou na své všichni milovníci italské kuchyně a všech pochoutek které nabízí. Díky přípravě v pomalém hrnci máte jistotu, že nic nespálíte.
Pokud tedy máte rádi nejen krůtu, ale i pokrmy s rýží, pak máte skvělého kandidáta na super večeři. Tuto pochoutku určitě rádi zkusíte znovu, protože je maximálně snadná.
Ingredience:
- 3 středně velké mrkve
- 2 stonky celeru
- 1 červená kapie/paprika
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1 hrnek vody
- 4 krůtí stehna
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 hrnku suché dlouhozrnné rýže
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 hrnek směsi 6 druhů sýru v italském stylu, případně může být čedar.
Postup:
- Připravíme si pomalý hrnec, který by měl mít objem zhruba 4 litry.
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na stejně tenké plátky.
- Celer s paprikou očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky.
- Obojí dáme do pomalého hrnce a přidáme bazalku.
- Vše zalijeme vodou a promícháme.
- Krocana osolíme, opepříme a položíme do pomalého hrnce na zeleninu.
- Zaklopíme a necháme na střední teplotu vařit cca 6 hodin.
- Potom vyjmeme krůtu, vmícháme suchou rýži s oreganem a zamícháme.
- Krůtu vrátíme zpět do hrnce, přiklopíme a necháme ještě asi 1 až 1 1/2 hodiny vařit.
- Jakmile je rýže jemná a měkká, máme skoro hotovo.
- Opět vyndáme krůtu z hrnce a odložíme stranou pod alobal.
- Do směsi zeleniny s rýží vmícháme sýr a počkáme, dokud se nerozteče.
- Pak zamícháme a podáváme spolu s krůtími stehny.