Italská krůtí rýže

Italská krůtí rýže

S tímto receptem si přijdou na své všichni milovníci italské kuchyně a všech pochoutek které nabízí. Díky přípravě v pomalém hrnci máte jistotu, že nic nespálíte.

Pokud tedy máte rádi nejen krůtu, ale i pokrmy s rýží, pak máte skvělého kandidáta na super večeři. Tuto pochoutku určitě rádi zkusíte znovu, protože je maximálně snadná.

Ingredience:

  • 3 středně velké mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 1 červená kapie/paprika
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1 hrnek vody
  • 4 krůtí stehna
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku suché dlouhozrnné rýže
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 hrnek směsi 6 druhů sýru v italském stylu, případně může být čedar.

Postup:

  • Připravíme si pomalý hrnec, který by měl mít objem zhruba 4 litry.
  • Mrkev oškrábeme a nakrájíme na stejně tenké plátky.
  • Celer s paprikou očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky.
  • Obojí dáme do pomalého hrnce a přidáme bazalku.
  • Vše zalijeme vodou a promícháme.
  • Krocana osolíme, opepříme a položíme do pomalého hrnce na zeleninu.
  • Zaklopíme a necháme na střední teplotu vařit cca 6 hodin.
  • Potom vyjmeme krůtu, vmícháme suchou rýži s oreganem a zamícháme.
  • Krůtu vrátíme zpět do hrnce, přiklopíme a necháme ještě asi 1 až 1 1/2 hodiny vařit.
  • Jakmile je rýže jemná a měkká, máme skoro hotovo.
  • Opět vyndáme krůtu z hrnce a odložíme stranou pod alobal.
  • Do směsi zeleniny s rýží vmícháme sýr a počkáme, dokud se nerozteče.
  • Pak zamícháme a podáváme spolu s krůtími stehny.
Krůtí z pomalého hrnce s rýží a zeleninou.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.