Italská květáková polévka s mrkví a parmezánem

Italská květáková polévka s mrkví a parmezánem

Jemná květáková polévka se zeleninou a sýrem, která pohladí vaše chuťové pohárky.

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 PL másla
  • 50 g parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý rozmarýn na ozdobu

Postup

  1. Květák rozeberte na růžičky, mrkev nakrájejte na půlkolečka a cibuli nadrobno
  2. V hrnci nechte rozpustit máslo
  3. Přidejte cibuli, mrkev a květák a orestujte
  4. Zalijte vývarem a přiveďte k varu
  5. Vařte dokud zelenina nezměkne
  6. Přilijte smetanu a povařte ještě 2 minuty
  7. Osolte a opepřete
  8. Polévku rozmixujte do hladka
  9. Na každou porci nasypte lžičku strouhaného parmezánu a ozdobte snítkou rozmarýnu
květáková polévka zdobená pažitkou v hrnci
Zdroj: msmarket.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.