Jemná květáková polévka se zeleninou a sýrem, která pohladí vaše chuťové pohárky.
Ingredience
- 1 střední květák
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 2 PL másla
- 50 g parmezánu
- sůl
- pepř
- čerstvý rozmarýn na ozdobu
Postup
- Květák rozeberte na růžičky, mrkev nakrájejte na půlkolečka a cibuli nadrobno
- V hrnci nechte rozpustit máslo
- Přidejte cibuli, mrkev a květák a orestujte
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu
- Vařte dokud zelenina nezměkne
- Přilijte smetanu a povařte ještě 2 minuty
- Osolte a opepřete
- Polévku rozmixujte do hladka
- Na každou porci nasypte lžičku strouhaného parmezánu a ozdobte snítkou rozmarýnu