Italská pečená rychlovka

Italská pečená rychlovka

Zapečený květák je oblíbený recept s touto chutnou zeleninou, ale tahle verze z jihu Evropy povyšuje tento pokrm na mnohem vyšší level. Ostatně ochutnejte a přesvědčte se sami. Omrkněte i recepty na italské polévky, některá z nich by se určitě hodila právě k tomuto pokrmu.

Ingredience:

  • 1 středně velký květák nakrájený na růžičky
  • 1 velká červená paprika nakrájená na menší kousky (může být i žlutá či oranžová)
  • 1 nakrájená středně velká cibule
  • 1/2 svazku nasekaného čerstvého kopru
  • 3 polévkové lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti (může být i čtyřbarevný pepř)

Postup:

  • Připravíme si marinovací sáček, dáme do něj květák, papriku, cibuli, kopr, balzamikový ocet, bílý vinný ocet i olivový olej a vše důkladně protřepeme, aby se jednotlivé suroviny propojily.
  • Jakmile máme hotovo, uložíme sáček do lednice a necháme zhruba 2 – 3 hodiny marinovat, přičemž jej vždy po půl hodině otočíme.
  • Po uplynutí doby pro marinování si předehřejeme troubu na 220 stupňů.
  • Vyjmeme sáček z lednice, otevřeme, směs osolíme, opepříme, znovu sáček uzavřeme a opět co nejvíce protřepeme.
  • Obsah sáčku nasypeme do zapékací misky nebo pekáče.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut, až doku není květák měkký. Občas během pečení zamícháme.

Tip: Je možné přidat do marinovacího sáčku také 1 – 2 stroužky česneku nakrájené na plátky.

Italský pečený květák s vůní čerstvého kopru.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.