Klasická polévka s mletým hovězím masem, těstovinami, fazolemi a italským kořením. Připravte si tento snadný recept na vydatné hovězí Minestrone a vydejte se s námi do Itálie!
Co budeme potřebovat
- 500 g mleté hovězí maso
- 1 lžička řepkového oleje
- 2 lžičky košer soli
- ½ lžičky černého pepře
- 1 malá žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 mrkev (nakrájená na kostičky)
- 2 lžičky směsi sušených italských bylinek
- 1 litr hovězího vývaru
- 2 plechovky nakrájených rajčat
- 250 g těstovin
- 1 plechovka fazolí
- 120 g mražených nakrájených zelených fazolek
Postup
- Zahřejte olej v hrnci na středně vysokou teplotu.
- Přidejte mleté hovězí maso, 1 lžičku soli a ½ lžičky pepře.
- Hovězí maso během opékání často mícháme, asi 5 minut.
- Přidejte cibuli, česnek, mrkev a směs italských bylinek a restujte dalších 5-8 minut.
- Přidejte hovězí vývar, nakrájená rajčata a zbývající 1 lžičku soli a přiveďte k mírnému varu.
- Snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.
- Přidejte těstoviny a zlehka vařte dalších 10 minut.
- Přidejte fazolky a zelené fazolky a vařte dalších 5 minut.
- Před podáváním ozdobte parmezánem.
Pokud chcete tato polévka bude skvěle chutnat i z elektrického hrnce, který v zelenině a jídle celkově zachová všechny důležité minerály! Pořiďte si jednu z těchto recenzovaných remosek a podpořte své zdraví!