Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka

Tato autentická italská omáčka z rajčat je tak rychlá a jednoduchá na přípravu, že ji budete mít hotovou rychleji než budou uvařené těstoviny. Užijte si ji!

Ingredience

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 nebo 5 stroužků čerstvého česneku
  • malý svazek čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • cca 850 g krájených rajčat v konzervě nebo rajčatového pyré, případně 500 g čerstvých rajčat (můžete použít i cherry rajčata)
  • asi 1 a 1/2 zarovnané lžičky mořské soli
  • 3 nebo 4 velké listy čerstvé bazalky, případně další na ozdobu
  • sýr Parmigiano Reggiano, nastrouhaný
  • těstoviny dle vaší volby

Postup

  1. Nalijte olej do velké pánve na středně vysoké teplotě.
  2. Rozdrťte česnek a přidejte jej do oleje (pokud chcete pikantní omáčku, můžete v tuto chvíli přidat trochu feferonky, čerstvého nebo sušeného chilli).
  3. Restujte česnek, dokud nezačne hnědnout, poté přidejte petrželku.
  4. Zvyšte teplotu na vysokou.
  5. Nyní přidejte rajčata a rychle přikryjte pokličkou na asi 30 sekund, dokud rajčata nepřestanou stříkat z pánve.
  6. Míchejte vařečkou a trochu snižte teplotu.
  7. Je důležité, aby se tato omáčka vařila rychle, protože se vaří krátce.
  8. Přidejte sůl a dále vařte rychlým tempem a často míchejte.
  9. Omáčka rychle zhoustne, takže ji nepřevařujte, asi 5 až 7 minut by mělo stačit.
  10. Omáčku ochutnejte, pokud nebude chutnat dostatečně dobře, asi to chce jen trochu více dosolit.
  11. Vypněte sporák a přidejte čerstvou bazalku.
  12. Bazalku neoplachujte, pokud to není nezbytně nutné.
  13. Místo toho ji otřete vlhkou papírovou utěrkou, aby voda nezkazila chuť a vůni.
  14. Přidejte omáčku k scezeným těstovinám (některou vodu z těstovin si nechte, abyste ji mohli přidat zpět do těstovin pro případ, že by byly příliš suché) a ihned si vychutnejte pokrm s trochou čerstvě nastrouhaného sýra Parmigiano Reggiano a/nebo pepře.
Špagety s rajčatovou omáčkou servírované na talíři s lístky bazalky.
www.christinascucina.com

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na tuňákové těstoviny. Skvělé kombinace chutí a ingrediencí jenom pro vás!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.