Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka

Po této krémové pochoutce se budete olizovat až za ušima. Vůně rozmarýnu a bazalky rozjitří vaše smysly. Uvidíte, že se k tomuto receptu budete rádi vracet.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká kuchyňská cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 800 g nakrájených konzervovaných rajčat
  • Sůl podle chuti
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 10 čerstvých bazalkových listů
  • 1 čerstvá větvička rozmarýnu
  • 1 hrnek smetany ke šlehání

Postup:

  • Česnek očistíme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme drobné kousky.
  • Do středního hrnce dáme olej, zahřejeme a přihodíme cibuli. Necháme restovat asi 5 minut, aby cibule změkla a pak přidáme česnek.
  • Vaříme další 2 – 3 minuty, dokud česnek neprovoní. Bazalku svážeme pomocí kuchyňského provázku s rozmarýnem a vhodíme do hrnce.
  • Přilijeme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Jakmile ho dosáhneme, snížíme teplotu a budeme vařit dalších 20 minut.
  • Odstavíme, vyjmeme bazalku s rozmarýnem a polévku rozmixujeme pomocí ručního ponorného tyčového mixéru dohladka.
  • Polévku vrátíme zpět na plotnu, znovu uvedeme do varu a přilijeme smetanu.
  • Podle potřeby ještě dochutíme solí a můžeme servírovat.
Krémová polévka s rajčaty a bazalkou.
Zdroj: https://www.italianfoodforever.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.