Italská rajská polévka

Italská rajská polévka

Rajská polévka z rajčat je většinou označována jako rajčatová. Pro někoho to může být to samé, pro jiné zcela odlišný pokrm. Rozhodnutí je na Vás. Pokud ale zkusíte tuto rajskou polévku s mozzarellou určitě si na stůl chuť Itálie přenesete.

Ingredience

  • 2 plechovky rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 PL másla
  • sůl, pepř
  • bazalka na ozdobu

Postup

  1. Cibuli pokrájejte na drobno
  2. Opečte ji v hrnci na másle dokud nezezlátne
  3. Přidejte česnek a rajčata z plechovky
  4. Zalijte vývarem
  5. Přiveďte k varu a vařte 20 minut
  6. Mozzarellu pokrájejte na menší kousky
  7. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem
  8. Servírujte posypanou mozzarellou, ozdobenou bazalkou a zakápnuté olivovým olejem
Rajčatová polévka s mozzarelou a opečeným chlebem
rajčRajčatoZdroj: freepik.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.