Rajská polévka z rajčat je většinou označována jako rajčatová. Pro někoho to může být to samé, pro jiné zcela odlišný pokrm. Rozhodnutí je na Vás. Pokud ale zkusíte tuto rajskou polévku s mozzarellou určitě si na stůl chuť Itálie přenesete.
Ingredience
- 2 plechovky rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 1 balení mozzarelly
- 1 PL másla
- sůl, pepř
- bazalka na ozdobu
Postup
- Cibuli pokrájejte na drobno
- Opečte ji v hrnci na másle dokud nezezlátne
- Přidejte česnek a rajčata z plechovky
- Zalijte vývarem
- Přiveďte k varu a vařte 20 minut
- Mozzarellu pokrájejte na menší kousky
- Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem
- Servírujte posypanou mozzarellou, ozdobenou bazalkou a zakápnuté olivovým olejem
