Jako první zde máme recept na sýrovou omáčku v profesionálním podání. Vychutnejte si chutě jednotlivých sýrů v jednom pokrmu.
INGREDIENCE:
- 3 lžíce másla
- 4,5 lžíce hladké mouky
- 3 hrnky plnotučného mléka
- 1 hrnku nastrouhaného sýru Monterey Jack
- ½ hrnku strouhaného sýru Gruyere
- ½ hrnku sýru Comte
- ½ hrnku strouhaného čedaru (zhruba 60 g)
- sůl
- ½ lžičky pepře
- 450 g těstovin kolínek (nebo jiné těstoviny)
POSTUP:
- Jako první si připravte bešamel.
- Na rozehřátém másle si osmažte mouku a pomalu přilívejte mléko.
- Stále šlehejte, aby se netvořily hrudky, vařte celkem 10 minut.
- Mezitím si uvařte kolínka.
- Poté přidávejte postupně sýry nejtvrdším počínaje.
- Jako první Monterey Jack, pak Gruyere, Comte a nakonec čedar.
- Než vmícháte další, počkejte, až se rozpustí.
- Omáčku dosolte a opepřete.
- K ní pak přidejte zcezená kolínka a důkladně promíchejte.
- Podávejte ihned.
Inspirujte se dalšími bešamelovými recepty.