Italské carpaccio s hořčičnou omáčkou

Italské carpaccio s hořčičnou omáčkou

Syrové maso krájené na tenké plátky je italská verze tatarského bifteku. Je vyrobena ze syrového hovězího masa a podávaná s lahodnou omáčkou z balzamika a hořčice.

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce olivového oleje
  2. Lžíce balzamikového octa
  3. 2 lžičky dijonské hořčice
  4. Sůl
  5. Pepř
  6. 500 g hovězí svíčkové
  7. 150 g rukoly
  8. 30 g parmazánu

Postup

  1. V malé misce si promícháme olivový olej, balzamikový ocet, hořčici, sůl a pepř
  2. Maso zabalíme do potravinářské fólie a umístíme ho na hodinu do mrazáku
  3. Když je maso částečně zmrzlé, lépe se pak krájí
  4. Pokud máte elektrický nůž, mražení můžete přeskočit
  5. Na talíře naaranžujeme plátky nakrájeného masa
  6. Doprostřed talíře umístíme rukolu
  7. Osolíme a opepříme
  8. Ozdobíme nastrouhaným parmazánem a polijeme hořčičnou omáčkou
Italský předkrm s lahodnou omáčkou z hořčice.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.