Syrové maso krájené na tenké plátky je italská verze tatarského bifteku. Je vyrobena ze syrového hovězího masa a podávaná s lahodnou omáčkou z balzamika a hořčice.
Co budeme potřebovat
- 3 lžíce olivového oleje
- Lžíce balzamikového octa
- 2 lžičky dijonské hořčice
- Sůl
- Pepř
- 500 g hovězí svíčkové
- 150 g rukoly
- 30 g parmazánu
Postup
- V malé misce si promícháme olivový olej, balzamikový ocet, hořčici, sůl a pepř
- Maso zabalíme do potravinářské fólie a umístíme ho na hodinu do mrazáku
- Když je maso částečně zmrzlé, lépe se pak krájí
- Pokud máte elektrický nůž, mražení můžete přeskočit
- Na talíře naaranžujeme plátky nakrájeného masa
- Doprostřed talíře umístíme rukolu
- Osolíme a opepříme
- Ozdobíme nastrouhaným parmazánem a polijeme hořčičnou omáčkou