Nakonec pro vás máme také recept na muffiny z těsta na italskou focacciu. Inspirujte se!
Ingredience
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 2,5 lžičky sušeného droždí
- 1,5 lžičky čerstvého tymiánu
- 1,5 lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 hrnku teplé vody
- 1 lžíce olivového oleje
Ingredience na posyp
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvý rozmarýn
- hrubozrnná sůl
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
- V míse smíchejte mouku, droždí, tymián, rozmarýn, cukr a sůl. Přidejte vodu a olivový olej a míchejte asi 1 minutu.
- Těsto rozdělte do košíčků nebo do plechu na muffiny. Nechte odkryté kynout na teplém místě asi 30 minut, dokud nezdvojnásobí objem.
- Mezitím v malém hrnci na středním ohni míchejte olej s bylinkami asi 1-2 minuty a poté nechte vychladnout.
- Po vykynutí muffiny potřete bylinkovou směsí s olejem, posypte solí a pečte 20-25 minut.
- Po upečení nechte vychladnout a podávejte.