Italské kuličky Struffoli

Italské kuličky Struffoli
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 30

Vyzkoušejte tento vynikající sváteční dezert! Jedná se o malé křupavé kuličky s medovou polevou, posypané duhovými kuličkami.

INGREDIENCE

  • 4 vejce
  • 2 a ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky hrubé soli
  • kůra z 1 citronu
  • kůra z 1 pomeranče
  • řepkový olej, na smažení
  • 1 šálek medu
  • ½ lžičky vanilky
  • ½ až ¾ šálku duhových kuliček, na posypání

POSTUP

  1. Do velké mísy přidejte vejce, mouku, ½ lžičky vanilkového extraktu, sůl a citrusové kůry.
  2. Rukama promíchejte, dokud nevznikne lepivé těsto.
  3. Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a těsto hněťte 2 až 3 minuty.
  4. Těsto rozdělte na tři stejně velké části.
  5. Jednotlivé kusy srolujte do dlouhých provazů o tloušťce asi 1,5 cm.
  6. Nakrájejte provazy na kousky o velikosti 0,5 až 1,5 cm a každý kus srolujte do tvaru malé koule.
  7. Nepravidelné velikosti jsou normální a fungují dobře.
  8. Nalijte olej do velké pánve s těžkým dnem tak, aby byla naplněna asi do velikosti třetiny kuliček.
  9. Zahřejte olej na 175 stupňů Celsia.
  10. Poté si připravte tác vyložený papírovými utěrkami, aby po smažení absorboval přebytečný olej.
  11. Když olej dosáhne požadované teploty, opatrně do něj vhazujte kuličky těsta po malých dávkách a smažte, dokud se nenafouknou a ze všech stran nezezlátnou.
  12. Pomocí kovového cedníku vyjměte usmažené kuličky a přendejte na plech vyložený papírovou utěrkou, aby odkapaly.
  13. Pokračujte, dokud nejsou všechny kuličky těsta smažené.
  14. Zatímco se těsto smaží, přidejte do malého hrnce med a ½ lžičky vanilky.
  15. Nastavte na střední teplotu.
  16. Občas promíchejte a odstavte z ohně, jakmile směs dosáhne konzistence podobné sirupu, to potrvá asi 5 minut.
  17. Ještě teplé osmažené kuličky přidejte do velké mísy.
  18. Nalijte na ně horkou medovou směs a do mísy přidejte také duhové kuličky.
  19. Míchejte, dokud kuličky nebudou v posypkách a medové směsi plně obalené.
  20. Ihned podávejte nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 2 dny.
Malé křupavé kuličky s medovou polevou, posypané duhovými kuličkami a servírované na talíři.
www.wishesndishes.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků, ve kterých vám prozradíme vše důležité a zmíníme i oblíbené kombinované modely.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.