Italské panini se šunkou a sýrem

Italské panini se šunkou a sýrem
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Šunka a sýr je klasická kombinace. Tomuto panini dodáme lehký francouzský šmrnc přidáním dijonské hořčice a sýrové omáčky.

Co budeme potřebovat

Na omáčku

  • 15 g másla
  • 7 g mouky
  • 170 ml (horkého)
  • 85 g švýcarského sýra nebo sýra Gruyère (nastrouhaného)

Na náplň

  • 230 g šunky (nakrájené na tenké plátky)
  • 230 g švýcarského sýra (nakrájeného na tenké plátky)
  • 30 g dijonské hořčice
  • 90 g měkkého másla
  • 8 plátků rustikálního kváskového chleba

Postup

  • Na přípravu omáčky rozpusťte máslo v hrnci nastaveném na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte mouku, míchejte, aby se zamíchala.
  • Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko, dokud nevznikne hustá omáčka.
  • Přiveďte k mírnému varu, přidejte sýr a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Polovinu plátků chleba potřete na jedné straně teplou omáčkou.
  • Navrch dejte plátek šunky a poté plátek sýra.
  • Zbylé plátky chleba potřete z jedné strany dijonskou hořčicí a položte je hořčicí dolů na sýr.
  • Vršek sendviče potřete máslem a položte ho máslem dolů na horký povrch pánve nebo grilu.
  • Druhou stranu chleba potřete máslem, poté gril zavřete nebo pánev přikryjte pokličkou.
  • Sendvič opékejte 3 až 5 minut z jedné strany, otočte jej a opékejte dalších 3 až 5 minut, dokud nebude zlatavý, jak chcete.
Lahodná kombinace sýra a šunky v křehkém italském chlebíku.
Zdroj: blog.williams-sonoma.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.