Šunka a sýr je klasická kombinace. Tomuto panini dodáme lehký francouzský šmrnc přidáním dijonské hořčice a sýrové omáčky.
Co budeme potřebovat
Na omáčku
- 15 g másla
- 7 g mouky
- 170 ml (horkého)
- 85 g švýcarského sýra nebo sýra Gruyère (nastrouhaného)
Na náplň
- 230 g šunky (nakrájené na tenké plátky)
- 230 g švýcarského sýra (nakrájeného na tenké plátky)
- 30 g dijonské hořčice
- 90 g měkkého másla
- 8 plátků rustikálního kváskového chleba
Postup
- Na přípravu omáčky rozpusťte máslo v hrnci nastaveném na středně vysokou teplotu.
- Přidejte mouku, míchejte, aby se zamíchala.
- Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko, dokud nevznikne hustá omáčka.
- Přiveďte k mírnému varu, přidejte sýr a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Polovinu plátků chleba potřete na jedné straně teplou omáčkou.
- Navrch dejte plátek šunky a poté plátek sýra.
- Zbylé plátky chleba potřete z jedné strany dijonskou hořčicí a položte je hořčicí dolů na sýr.
- Vršek sendviče potřete máslem a položte ho máslem dolů na horký povrch pánve nebo grilu.
- Druhou stranu chleba potřete máslem, poté gril zavřete nebo pánev přikryjte pokličkou.
- Sendvič opékejte 3 až 5 minut z jedné strany, otočte jej a opékejte dalších 3 až 5 minut, dokud nebude zlatavý, jak chcete.