Inspirujte se tímto klasickým receptem na italské těstoviny s tuňákem a rajčaty. Snadná a rychlá svačinka.
Ingredience
- 350g těstovin
- 3ks rajčat (větších)
- 120g tuňáka (v oleji)
- 1 stroužek česneku
- 4 lístky bazalky (nasekané)
- 1 snítka oregana (lístky)
- 3 snítky petrželky (nasekané)
- olivový olej
- sůl
Postup
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě, sceďte a dejte do větší misky.
- Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do těstovin.
- Poté přidejte nasekanou petrželku, bazalku, lístky oregana, prolisovaný česnek a zakapejte olivovým olejem.
- Podle chuti osolte, případně opepřete.
- Nakonec vmíchejte okapaného tuňáka z konzervy. Promíchejte a podávejte.
V případě chuti můžete přidat i pokrájené černé olivy.