Italské penne s tuňákem

Italské penne s tuňákem
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Inspirujte se tímto klasickým receptem na italské těstoviny s tuňákem a rajčaty. Snadná a rychlá svačinka.

Ingredience

  • 350g těstovin
  • 3ks rajčat (větších)
  • 120g tuňáka (v oleji)
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lístky bazalky (nasekané)
  • 1 snítka oregana (lístky)
  • 3 snítky petrželky (nasekané)
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  • Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě, sceďte a dejte do větší misky.
  • Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do těstovin.
  • Poté přidejte nasekanou petrželku, bazalku, lístky oregana, prolisovaný česnek a zakapejte olivovým olejem.
  • Podle chuti osolte, případně opepřete.
  • Nakonec vmíchejte okapaného tuňáka z konzervy. Promíchejte a podávejte.

V případě chuti můžete přidat i pokrájené černé olivy.

Italský těstovinový salát s rajčaty, olivami a tuňákem.
Zdroj: myrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.