Italské plněné cuketové lodičky

Italské plněné cuketové lodičky

Tento jednoduchý a zdravý recept si zamilujete. Cukety jsou plněné směsí mletého krůtího masa, paprik a žampionů a zapečené s křupavou panko strouhankou a mozzarellou. Jako bonus je máte hotové za pouhých 30 minut!

Ingredience

  • 3 – 4 střední cukety
  • 250 g mletého krůtího masa
  • 2 lžičky italského koření
  • ¼ čajové lžičky drcených vloček červeného chilli
  • 2 lžičky lisovaného česneku
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 110 g žampionů nakrájených na kostičky
  • 1 šálek omáčky marinara
  • 1 šálek strouhané mozzarelly
  • ½ šálku strouhanky panko smíchané s ½ lžičky italského koření
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Cukety podélně rozpůlte.
  3. Pomocí polévkové lžíce vydlabejte střed a vyhoďte.
  4. Uspořádejte cukety vedle sebe, řezem nahoru, na plech nebo do zapékací mísy.
  5. Ve velké pánvi na středně vysokém ohni krůtí maso společně s 1 lžičkou italského koření a ¼ lžičky červeného chilli po dobu 4–5 minut a pomocí stěrky ho během vaření rozlámejte na malé kousky.
  6. Přidejte papriku a houby a restujte 2-4 minuty, dokud nezměknou.
  7. Vmíchejte česnek, omáčku marinara a italské koření.
  8. Lžící směs nalijte do cuketových lodiček
  9. Pečte 15 minut.
  10. V malé misce smíchejte okořeněnou strouhanku panko a olivový olej.
  11. Cuketové lodičky posypte mozzarellou a poté panko strouhankou.
  12. Pečte o 5 minut déle, dokud se sýr nerozpustí a panko nezezlátne.
  13. Ihned podávejte.
Cukety plněné směsí mletého krůtího masa, paprik a žampionů a zapečené s křupavou panko strouhankou a mozzarellou, servírované na talíři s vidličkou.
www.lecremedelacrumb.com

Inspirujte se i našimi recepty na saláty z cukety, které jsou nejen výživné, ale i lahodné a poslouží jako samostatná dietní večeře či skvělá příloha. Vyzkoušejte je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.