Připravte si tuto jednoduchou pohankovou buchtu bez lepku a vajec. Je plněná ovocným džemem, takže zaručeně uspokojí vaši chuť na sladké!
INGREDIENCE
- 350 g řeckého jogurtu
- 120 g arašídového (nebo slunečnicového) oleje
- 120 g kokosového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce mléka
- 280 g pohankové mouky
- 16 g prášku do pečiva
- špetka soli
- džem z lesních plodů, na náplň
- moučkový cukr, na posypání (volitelně)
POSTUP
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte 23 cm čtvercový plech pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte kokosový cukr spolu s jogurtem, olejem, vanilkovým extraktem a mlékem.
- V jiné míse smíchejte pohankovou mouku, prášek do pečiva a sůl, poté přidejte k mokrým ingrediencím a pokud je těsto příliš husté, přidejte ještě trochu mléka.
- Jemně promíchejte, dokud nebude směs hladká.
- Těsto nalijte na připravený plech a zarovnejte horní část stěrkou.
- Pečte na střední příčce předehřáté trouby 25-30 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Ostrým nožem na chléb rozřízněte buchtu na polovinu a vytvořte dvě vrstvy.
- Spodní polovinu potřete dostatečným množstvím džemu z lesních plodů a poté přikryjte horní polovinou.
- Buchtu nakrájejte na 16 čtverců.
- Poprašte moučkovým cukrem a užijte si to!