Italské pohankové řezy s džemem

Italské pohankové řezy s džemem
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 8

Připravte si tuto jednoduchou pohankovou buchtu bez lepku a vajec. Je plněná ovocným džemem, takže zaručeně uspokojí vaši chuť na sladké!

INGREDIENCE

  • 350 g řeckého jogurtu
  • 120 g arašídového (nebo slunečnicového) oleje
  • 120 g kokosového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce mléka
  • 280 g pohankové mouky
  • 16 g prášku do pečiva
  • špetka soli
  • džem z lesních plodů, na náplň
  • moučkový cukr, na posypání (volitelně)

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte 23 cm čtvercový plech pečicím papírem.
  • Ve velké míse smíchejte kokosový cukr spolu s jogurtem, olejem, vanilkovým extraktem a mlékem.
  • V jiné míse smíchejte pohankovou mouku, prášek do pečiva a sůl, poté přidejte k mokrým ingrediencím a pokud je těsto příliš husté, přidejte ještě trochu mléka.
  • Jemně promíchejte, dokud nebude směs hladká.
  • Těsto nalijte na připravený plech a zarovnejte horní část stěrkou.
  • Pečte na střední příčce předehřáté trouby 25-30 minut.
  • Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  • Ostrým nožem na chléb rozřízněte buchtu na polovinu a vytvořte dvě vrstvy.
  • Spodní polovinu potřete dostatečným množstvím džemu z lesních plodů a poté přikryjte horní polovinou.
  • Buchtu nakrájejte na 16 čtverců.
  • Poprašte moučkovým cukrem a užijte si to!
Řezy z pohankové mouky položené na prkýnku.
www.sugarlovespices.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.