Italské rizoto ala risotto bianco

Italské rizoto ala risotto bianco

Rissoto bianco čili bílé rizoto je základním rizotem s jednoduchým zeleninovým základem. 

INGREDIENCE:

  • 1.1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 nebo 5 stonků řapíkatého celeru
  • olivový olej
  • 70 g másla
  • 400 g rýže na rizoto
  • 2 sklenky suchého bílého vína
  • 115 g parmazánu

POSTUP:

  • Vývar si dejte ohřát. 
  • Cibuli, česnek a celer nasekejte nadrobno. 
  • Na pánev si dejte rozpálit olej, přidejte kousek másla a restujte cibuli, česnek a celer asi 15 minut. 
  • Pak přidejte rýži a asi minutu smažte, podlijte vínem, nechte provřít, a pak podlévejte za stálého míchání vývarem. 
  • Osolte a nechte vařit asi 15 minut. 
  • Pokud rýže ještě není na skus měkká, podlejte ještě vývarem nebo horkou vodou. 
  • Na konci vmíchejte máslo a nastrouhaný parmazán, zamíchejte a nechte ještě 2 minuty sednout. 
Základní italské rizoto s parmazánem.
numnums.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.