Italské rizoto s čekankou a slaninou

Italské rizoto s čekankou a slaninou
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tento pokrm je díky slanině obohacen o křupavý nádech, který mu dodá další rozměr. Pokud toužíte po intenzivnější chuti, nahraďte zeleninový vývar masovým.

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 250 g červené čekanky
  • 200 g slaniny
  • 80 ml bílého vína
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 50 g másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Slaninu nakrájejte na kostičky, vložte na pánev s trochou oleje a orestujte dokřupava.
  • Hlavičky čekanky rozkrojte nejprve na polovinu a poté nakrájejte na malé kousky. Oloupjete cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
  • Cibuli dejte do pánve či hrnce s trochou oleje, osolte a nechte zesklovatět.
  • Cibuli vyjměte a do stejné nádoby nasypte rýži a za častého míchání ji několik minut opékejte.
  • Přidejte cibuli a přelijte bílým vínem.
  • Když se víno odpaří, přidejte naběračku horkého zeleninového vývaru.
  • Pokračujte ve vaření rýže, postupně přilévejte jednu naběračku vývaru, ale vždy počkejte, dokud se předchozí naběračka nevstřebá.
  • Když zbývá asi 6 minut do uvaření rýže, přidejte čekanku a dobře promíchejte.
  • Když je rizoto uvařené, vypněte oheň a přidejte slaninu.
  • Nakonec vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán a rizoto z čekanky a slaniny je hotové.
Talíř s rizotem z čekanky.
zdroj: davidezambelli.com

Máte slabost pro vegetariánské varianty rizota? Inspirujte se našimi recepty na bezmasé rizoto. Připravit si ho můžete hned v sedmi zdravých verzích.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.