Italské rizoto s kuřecím a parmezánem

Italské rizoto s kuřecím a parmezánem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Toto tradiční jemné kuřecí rizoto si zamilujete už pro tu chuť a také pro jeho snadnou a rychlou přípravu.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 100ml bílého suchého vína
  • 1 litr kuřecího vývaru (nebo použijte bujón)
  • 250g kuřecího masa
  • 200g mraženého hrášku
  • 25g másla
  • sůl
  • pepř
  • 75g parmezánu (nebo jiného tvrdého italského sýru)
  • 250g rýže arborio

Postup

  • Ve velkém hrnci zahřejte olej, restujte cibuli s česnekem po dobu 2-3 minut.
  • Poté přidejte rýži a restujte za stálého míchání 30-40 sekund, aby se dobře obalila olejem.
  • Přilijte polovinu vína, nechejte 30 sekund bublat a poté přilijte všechen vývar a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a duste odkryté po dobu 8-10 minut, dokud se rýže neuvaří a nemá krémový vzhled. (Můžete osolit podle vaší chuti)
  • Vmíchejte zbývající polovinu vína, kuřecí maso, hrášek a nechte vařit další 4-5 minut. Stále přitom míchejte.
  • Sejměte hrnec z ohně, vmíchejte máslo a sýr. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte navrchu posypané parmezánem.
Krémové risotto s hráškem, posypané koriandrem.
Zdroj: mygorgeousrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.