Tento recept na tradiční rizoto přímo z Itálie je jednoduchý, krémový, chutný a lahodný.
Co budeme potřebovat
- 450 g kuřecích prsou
- 40 g másla
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 250 g krátkozrnné rýže
- 1 stroužek česneku nasekaný nadrobno
- 300 ml kuřecího vývaru
- 500 g zelených fazolí
- 125 g nakrájené červené papriky
- lžička nastrouhané citronové kůry
- 375 ml mléka
- 125 g strouhaného parmazánu
- sůl na dochucení
- pepř na dochucení
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kostky o velikosti 2,5 cm.
- Ve velké pánvi rozpusťte máslo.
- Přidejte kuře a vařte na střední teplotu, dokud lehce nezhnědne.
- Přidejte cibuli, rýži a česnek, vařte a míchejte 4 minuty.
- Postupně za častého míchání přiléváme po malých množstvích vývar.
- Než přidáte další porci vývaru, nechte, ať vývar absorbuje rýží.
- Do směsi kuřete a rýže přidejte zelené fazolky, červenou papriku a citronovou kůru.
- Vmíchejte mléko. Přikryjte a duste 10 minut.
- Nakonec vmíchejte parmazán, dochuťte a ihned podávejte.
Kuřecího masa není nikdy dost! Vyzkoušejte i další neodolatelné recepty na rizoto s kuřecím masem!