Italské špagety s brokolicí a kuřetem

Italské špagety s brokolicí a kuřetem
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Aglio Olio je tradiční italský recept, který v překladu znamená „česnek a olej“. Vyrábí se tak, že česnek na olivovém oleji prudce orestujeme a promícháme se špagetami. Pro extra chuť přidáváme červené chilli, pepř, sýr a petržel.

Co budeme potřebovat

  1. 450 g brokolice (nakrájená na třetinky)
  2. 250 g špaget
  3. 680 g kuřecích prsou (nakrájených na kostičky)
  4. 25 g hladké mouky
  5. špetka soli
  6. špetka pepře
  7. 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  8. 4 – 6 stroužků česneku
  9. 2 lžíce kapary
  10. ½ lžičky chilli
  11. petrželku
  12. parmazán

Postup

  1. Ve velkém hrnci si k varu přivedeme osolenou vodu.
  2. Přidáme brokolici a vaříme jí asi 3 minuty.
  3. Poté jí vyndáme a umístíme do misky, kterou si odložíme stranou.
  4. Do toho samého hrnce s vodou přidáme těstoviny.
  5. Ty uvaříme podle návodu.
  6. Odebereme si hrneček vody ze špaget a scedíme.
  7. Mouku si smícháme se solí a pepřem.
  8. Poté v ní obalíme kuřecí kousky.
  9. Na pánvi si zahřejeme olej a přidáme kuře.
  10. To z každé strany opékáme 3 – 4 minuty, dokud nebude propečené.
  11. Přidáme česnek, kapary a chilli.
  12. Vaříme další minutu.
  13. Přidáme brokolici a odebranou vodu z těstovin.
  14. Směs přivedeme k varu.
  15. Přidáme těstoviny a vše spolu promícháme, aby se špagety v omáčce obalily.
  16. Vše přendáme na talíř a zakápneme lžící olivového oleje.
  17. Posypeme petrželkou a nastrouhaným parmazánem.
Delikátní těstoviny s kuřecím masem a brokolicí.
Zdroj: thefoodcharlatan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.