Aglio Olio je tradiční italský recept, který v překladu znamená „česnek a olej“. Vyrábí se tak, že česnek na olivovém oleji prudce orestujeme a promícháme se špagetami. Pro extra chuť přidáváme červené chilli, pepř, sýr a petržel.
Co budeme potřebovat
- 450 g brokolice (nakrájená na třetinky)
- 250 g špaget
- 680 g kuřecích prsou (nakrájených na kostičky)
- 25 g hladké mouky
- špetka soli
- špetka pepře
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 – 6 stroužků česneku
- 2 lžíce kapary
- ½ lžičky chilli
- petrželku
- parmazán
Postup
- Ve velkém hrnci si k varu přivedeme osolenou vodu.
- Přidáme brokolici a vaříme jí asi 3 minuty.
- Poté jí vyndáme a umístíme do misky, kterou si odložíme stranou.
- Do toho samého hrnce s vodou přidáme těstoviny.
- Ty uvaříme podle návodu.
- Odebereme si hrneček vody ze špaget a scedíme.
- Mouku si smícháme se solí a pepřem.
- Poté v ní obalíme kuřecí kousky.
- Na pánvi si zahřejeme olej a přidáme kuře.
- To z každé strany opékáme 3 – 4 minuty, dokud nebude propečené.
- Přidáme česnek, kapary a chilli.
- Vaříme další minutu.
- Přidáme brokolici a odebranou vodu z těstovin.
- Směs přivedeme k varu.
- Přidáme těstoviny a vše spolu promícháme, aby se špagety v omáčce obalily.
- Vše přendáme na talíř a zakápneme lžící olivového oleje.
- Posypeme petrželkou a nastrouhaným parmazánem.