Italský chléb z kvásku

Italský chléb z kvásku

Upečte si domácí kváskovou focacciu z těch nejlepších surovin. Pokud celé těsto nezpracujete, uložte ho do lednice, kde 2-4 dny vydrží.

Ingredience na rozkvas

  • 25 g pšeničného či žitného kvásku
  • 90 ml vody
  • 100 g hladké mouky

Zbylé ingredience

  • 250 ml vody + lžíce na dohotovení
  • 400 g hladké mouky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • drobet rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • hrubá sůl

Postup

  • Nejprve si připravíte rozkvas tak, že všechny suroviny na něj smícháte a necháte 8-10 hodin v teple kynout.
  • V míse smíchejte hotový kvásek a přidejte zbylé suroviny – mouku, vodu, olivový olej a sůl. Uhněťte volné těsto, které vložíte do olivovým oleje vytřené mísy a necháte tak 40-45 minut kynout.
  • Těsto poté popřekládejte, zakryjte a uložte na noc do lednice.
  • Před samotným pečením rozehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečícím papírem a potřete trochou olivového oleje.
  • Nakynuté těsto vyškrábněte na plech a naolejovanými prsty jej důlkováním roztáhněte po plechu, přičemž zanechte výšku 2 cm.
  • Oloupejte a nakrájejte česnek na malé kousky, které zapíchněte hluboko do těsta. Stejně tak zapíchejte čerstvý rozmarýn. Těsto můžete ozdobit ještě třeba cherry rajčátky, které do také do těsta vtlačíte.
  • V míse rozšlehejte olivový olej se lžící vody a po celé ploše focacciu pokapejte. Nakonec posypejte hrubou solí a dejte péct do předehřáté trouby dozlatova po dobu 25-35 minut.
  • Po upečení si focacciu vychutnejte s čímkoli, co máte rádi.
Italské pečivo s olivovým olejem a čerstvým rozmarýnem.
Zdroj: thecafesucrefarine.com

Máte rádi plněné pečivo? Máme pro vás dalších 7 receptů na slané pečivo s náplní!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.