Mandlový koláč s hruškami

Mandlový koláč s hruškami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Dokonalý moučník z čerstvých hrušek, které jsou zasazeny do lehce sladkého vláčného mandlového koláče. Perfektní buchta, kterou si můžete vychutnat kdykoli během dne.

Ingredience

  • 9 lžic másla, pokojové teploty
  • 9 lžic bílého krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 6 lžic + 1 lžička hladké mouky
  • 1 a 1/4 šálku mletých mandlí
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 střední hrušky, zralé, ale přesto pevné, oloupané, zbavené jádřinců a rozpůlené podélně
  • 1/3 hrnku mandlových lupínků
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. 20cm dortovou formu vymažte tukem a dno vyložte kruhem pečícího papíru.
  3. Dejte stranou.
  4. Ve velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem máslo s bílým cukrem na střední rychlosti, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  5. Přidejte vejce, jedno po druhém a po každém přidání dobře prošlehejte.
  6. Na nízké rychlosti promíchejte s hladkou moukou, mletými mandlemi a práškem do pečiva.
  7. Lžící těsto nalijte do připravené formy a pomocí stěrky směs zarovnejte.
  8. Oloupejte hrušky a poté je rozkrojte na poloviny podélně.   
  9. Pomocí malé lžičky odstraňte jadřinec a také seškrábněte tlustou páteř, která vede až ke konci stonku.
  10. Dejte stranou.
  11. Půlky hrušek dejte na těsto a naaranžujte je do kruhu, řezanou stranou dolů a tenkým koncem směrem ke středu koláče.
  12. Posypte mandlovými lupínky.
  13. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, nebo dokud špejle, kterou vležíte do středu koláče, nevyjde čistá.
  14. Nechte koláč ve formě úplně vychladnout, poté přejeďte nožem po vnější straně formy a opatrně koláč vyjměte.
  15. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Buchta z hrušek posypaná mandlemi servírovaná na talíři.
www.seasonsandsuppers.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.