Izraelský hummus s pečenou paprikou

Izraelský hummus s pečenou paprikou

Už jste někdy ochutnali pomazánku z pečené zeleniny? Že ne? Určitě by byla škoda nevyzkoušet. Tento recept na hummus si zasloužil i video, tak nakoukněte. 

Co budeme potřebovat

  • 2 velké červené papriky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 hrnky vařené cizrny (tj. 1 hrnek sušené/nebo v konzervě)
  • 3 lžíce tahini
  • šťáva z citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • ½ lžičky mleté papriky
  • ½ lžičky soli

Postup

  • Troubu si předehřejte na 205 °C.
  • Červené papriky umyjte, očistěte od semínek a nakrájejte na silnější plátky.
  • Dejte je na plech vyložený pečícím papírem a potřete je olivovým olejem.
  • Přidejte k nim všechen česnek (neloupejte!), také je potřete olejem.
  • Pečte asi 25 minut.
  • Po upečení můžete česnek oloupat.
  • Dejte všechny ingredience (kromě cizrny) do mixéru a mixujte dohladka.
  • Občas seškrábněte okraje mixéru, aby se vše dobře rozmixovalo.
  • Přidejte cizrnu a znovu mixujte.
  • Pokud chcete, aby byl hummus hustší, přidejte tahini, pokud řidší, přidejte vodu.
  • Případně dochuťte extra solí nebo citronovou šťávou.
Hummus s červenou paprikou a slaným chipsem.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.