A jak jinak nazvat tyto jablečné řezy? Luxusní. Kombinace dýně hokkaido a jablek vás nenechá bez ohlasu.
Ingredience:
- 4 vejce
- 1 a ⅔ hrnku cukru
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 280 g dýňového kompotu (nebo čerstvé uvařené dýně)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička sody bikarbony
- 2 lžičky skořice
- ½ lžičky muškátového oříšku
- 1 lžička soli
- 1 a ½ hrnku nakrájených jablek
Na krém:
- 450 g čerstvého smetanového sýru
- 1 hrnek změklého másla
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Postup:
- Vejce si smíchejte s cukrem, olejem, dýní a pomocí mixéru vše rozmixujte.
- Smíchejte si suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
- 2 lžíce této suché směsi odeberte a smíchejte ji s nakrájenými jablky.
- Zbytek suchých ingrediencí přidejte k vyšlehané směsi a důkladně promíchejte.
- Nakonec přimíchejte jablka a těsto nalijte do většího plechu vyloženého pečicím papírem (cca 40×50 cm).
- Korpus nechte péct na zhruba 30 minut při 175 °C.
Příprava náplně:
- Všechny ingredience spolu vyšlehejte do hladkého krému.
- Na upečené a vychladlé těsto krém rozetřete.
- Celý koláč rozdělte na 2 stejné poloviny.
- Jednu z polovin umístěte na tu druhou.
- Dle libosti ozdobte nasekanými ořechy (nejlépe vlašskými nebo mandlemi).