Jablečná bábovka s ořechy

Jablečná bábovka s ořechy
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Čerstvá jablka a vlašské ořechy, to je nesmrtelná kombinace, na které si rád pochutná každý, bez ohledu na věk či pohlaví. Ke kávě po obídku nebo třeba k čaji o páté je to super moučník. Přestože je bez jakékoliv polevy, má nezaměnitelnou a velmi lahodnou chuť.

Ingredience:

  • 3 velká vejce
  • 280 g cukru
  • 224 g slunečnicového oleje
  • 1 – 2 lžičky vanilkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 – 2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 5 jablek
  • 120 g nasekaných vlašských ořechů

Postup:

  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme.
  • Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • V míse smícháme vejce, cukr, olej a vanilkový cukr.
  • Do druhé misky prosejeme polohrubou mouku, jedlou sodu, sůl a skořici.
  • Sypkou směs pomalu vmícháme do vaječné směsi, aby byla hladká.
  • Přihodíme jablka i ořechy a znovu promícháme.
  • Formu na bábovku vymažeme a vysypeme nebo do ní dáme pečící papír.
  • Pokud nemáme bábovkovou formu, použijeme vyšší pekáč.
  • Těsto vlijeme do formy a urovnáme.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 35 – 40 minut.
  • Po upečení necháme chvíli odpočinout, poté vyklopíme a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, případně můžeme dát polevu.
Ořechovo-jablečný moučník.
Zdroj: https://www.tastesoflizzyt.com/
Katka Horáková

Autor článku
Katka Horáková

Jmenuji se Katka a práce s texty je nejen mou profesí, ale zároveň celoživotním koníčkem. Je to má vášeň stejně jako kvalitní čokoláda. Mám ráda výzvy a baví mě hrát si se slovy tak, aby byl výsledek dokonalý a přesně podle představ klienta. Mám více než 15 let praxe. Kromě toho moc ráda vařím i peču, vymýšlím recepty a stále zkouším něco nového.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.