Jablečná bublanina

Jablečná bublanina
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Mezi další rychlé jablečné koláče patří i tato bublanina, která na stole nezůstane moc dlouho.

Budete potřebovat:

  • 8 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 8 lžic cukru krupice
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 8 velkých jablek
  • 4 vejce
  • 50 mililitrů oleje

Postup přípravy:

  • Nejdříve si připravte jablka – zbavte je slupky a jader, poté je na hrubém struhadle nastrouhejte a zakápněte citronovou šťávou.
  • Dále vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte olej, mouku a prášek do pečiva.
  • Těsto vlijte na plech a na těsto rovnoměrně nasypte nastrouhaná jablka.
  • Pečte při teplotě 180 stupňů asi 30 minut.
  • Koláč nechce zcela vychladnout.
bublanina s jablky zdobená zmrzlinou
Zdroj foto: hintofhealthy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.