Máte doma jablka a nevíte co s nimi? Nebo máte chuť upéct si něco ke kávě?
Jste na správném místě.
Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na jablečnou buchtu, kterou zvládnete upéct, i když v pečení nejste úplně zběhlí.
Inspirujte se a pusťte se do pečení!
Naše recepty
Jablíčka jako elixír mládí
Aniž bychom si to možná uvědomovali, tak jablka jsou pro nás nepostradatelnou součástí jídelníčku. Jsou poměrně levná a ve všech obchodech dostupná. Můžeme je označit jako tzv. „elixír mládí„.
Jablka a látky v nich obsažené v nás totiž zpomalují procesy stárnutí. Obsahují spoustu vlákniny, zejména pak v jejich slupce. Proto nám už babičky říkávaly, ať si jablíčka dáváme celá i se slupkou.
Obsahují malé množství cukru a kalorií. Do svého jídelníčku je tedy mohou zahrnout i diabetici. Navíc každé jablko obsahuje přes 85% vody. Je tedy skvělé na trávení.
Kromě podpory trávení a nám toho jablka poskytují mnohem více. Jsou významným zdrojem vitaminu C, železa, zinku, mědi, vápníku, hořčíku, křemíku a draslíku. Právě draslík udržuje správnou hladinu vody v těle a podporuje tedy správnou funkci ledvin a také svalů.
Už víme, že jsou jablka pro nás opravdu důležitá. Zkuste je použít do našich nejlepších moučníků z jablek. Aneb upečte si nouzovku, pokud nestíháte.