Jablečná buchta s tvarohem a vanilkou

Jablečná buchta s tvarohem a vanilkou
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Tato tvarohová buchta s jablkem a vanilkou chutná skvěle. Co je, ale ještě důležitější je, že tento moučník je velmi nízkokalorický a tudíž vhodný pro lidi, kteří si hlídají postavu.

Co budeme potřebovat

  • 200 g tvarohu
  • 4 vejce
  • cukr, podle chuti
  • sůl
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2-3 jablka

Postup

  • Troubu předehřejeme na 170°C.
  • Do mísy dejte vejce, cukr, sůl a vanilkový extrakt.
  • Šlehejte mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
  • Rýžovou mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva.
  • Přidejte k vejcím a opatrně promíchejte.
  • Smíchejte vaječnou směs s tvarohem, dokud nebude směs hladká.
  • Těsto vložíme do formy, uhladíme stěrkou.
  • Jablka nakrájíme na tenké plátky a položíme na těsto.
  • Tvarohovou buchtu pečte 40–45 minut dozlatova.
  • Poté vyjměte z trouby a podávejte teplou nebo studenou.

K výborné buchtě nesmí chybět výborná káva. Podívejte se na recenzi těch nejlepších kávovarů Krups a vyberete si ten svůj!

Křupavé těsto s jablky a tvarohovou náplní.
Zdroj: seasonsandsuppers.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.