Jablka má doma snad každý. Když ne, tak jsou k sehnání v každém obchodě. Upečte si tuto výbornou a přitom zdravou buchtu.
Ingredience
- 1 hrnek kokosové mouky
- 6ks vajíček
- 7 lžic medu
- 1 hrnek oleje
- 2 lžičky jedlé sody
- 3 větší jablka
- 1 lžička perníkového koření
- skořice dle chuti na posypání
Postup
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- V míse smíchejte kokosovou mouku s jedlou sodou a perníkovým kořením.
- Poté přidejte olej, vejce a med. Řádně promíchejte do hustějšího hladkého těsta.
- Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
- Jablka omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno. Pak je rovnoměrně navrstvěte na těsto v plechu.
- Nakonec ještě buchtu zlehka posypejte skořicí a dejte péct po dobu 25-30 minut.
- Hotovou upečenou buchtu nechte vychladnout a podávejte.