Na tenké plátky nakrájená jablka, která jsou lehce posypaná skořicí a poté pečená do křupava, si zamiluje celá vaše rodina! Ideální zdravé mlsání.
INGREDIENCE
- 3 velká sladká křupavá jablka
- 3/4 lžičky mleté skořice
POSTUP
- Umístěte rošty do horní a dolní třetiny vaší trouby a předehřejte troubu na 90 stupňů Celsia.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Omyjte jablka.
- Vykrájejte z jablek jádřince.
- Mandolínou (doporučeno) nebo velmi ostrým nožem nakrájejte jablka vodorovně na kolečka o tloušťce cca 0,3 cm.
- Rozložte jablka v jedné vrstvě na připravené plechy.
- Posypte skořicí.
- Pečte 1 hodinu v horní a spodní třetině trouby.
- Vyjměte plechy z trouby a vyměňte polohu plechů (plech z horní třetiny trouby dejte do dolní třetiny a naopak).
- Pokračujte v pečení další 1 až 1 a 1/2 hodiny, dokud nebude jeden jablečný chips vyjmutý z trouby po 2 až 3 minutách při pokojové teplotě křupavý.
- Jakmile budete spokojeni s křupavostí (celková doba se bude lišit v závislosti na tloušťce vašeho plátku a druhu jablka), vypněte troubu a nechte jablka v troubě 1 hodinu sedět, dokud se neochladí.
- Pokud se bojíte, že jste je přepekli, okamžitě vyjměte plech z trouby a nechte uležet při pokojové teplotě.
Zajímá vás, čím dalším můžete naplnit tortillu? Inspirujte se našimi recepty na nejlepší tortillové náplně a nebudete litovat!